logo
new-article

Svrha postojanja Unije mladih preduzetnika Crne Gore

Pokretanje sopstvenog biznisa je od velike važnosti za razvijeno društvo, jer u srcu preduzetništva leži sposobnost da se vidi prilika tamo gdje drugi vide izazov. Preduzetnici su ti koji rizikuju, istražuju, stvaraju inovacije i transformišu ideje u stvarnost, često vodeći promjene u industriji, tehnologiji i društvu. Ova sposobnost da se donesu nove ideje i rješenja čini preduzetnike ključnim pokretačima ekonomske dinamike i socijalnog napretka.

Kroz podršku i resurse koje pruža UMPCG, mladi u Crnoj Gori dobijaju ne samo platformu za razvoj svojih preduzetničkih poduhvata već i pristup mreži sličnih pojedinaca i organizacija. Ovo umrežavanje je neophodno, jer preduzetništvo nije samo put samostalnog rada; to je i put saradnje, razmjene ideja i zajedničkog rasta.

Vođeni ovom idejom, UMPCG se brzo pozicionirala kao ključni akter u preduzetničkoj zajednici Crne Gore. Inicijative poput "Korak ka biznisu", "Alat za zanat", dvodnevni Sajam mladih preduzetnika/ca, zagovaranje za bolji ambijent za preduzetnike/ce, besplatne usluge podrške za mlade su samo neki od projekata i programa kroz koje UMPCG pomaže mladim preduzetnicima/cama da pretvore svoje ideje u realnost.

Doprinos UMPCG u osnaživanju mladih prepoznat je i na međunarodnom nivou, kada je organizacija 2019. godine na svečanosti Emerging Europe Awards u Londonu, proglašena za najbolju inicijativu koja osnažuje mlade. Ova nagrada je dokaz posvjećenosti i uspjeha UMPCG u stvaranju podsticajnog okruženja za mlade preduzetnike u Crnoj Gori, a između ostalih u decembru dobija nagradu Stvaratelji stoljeća u Dubrovniku.

Naša saradnja obuhvata ključne institucije, organizacije i inicijative, što dodatno obogaćuje resurse i mogućnosti dostupne mladim preduzetnicima.

Članstvo u UMPCG je otvoreno za sve mlade u Crnoj Gori, uzrasta do 35 godina, koji su osnovali ili žele osnovati sopstveni biznis, kao i za one koji žele da doprinesu razvoju ove organizacije kao prijatelji Unije. Članovi mogu uživati u brojnim pogodnostima, uključujući mentorske programe, edukativne radionice, umrežavanje na lokalnom i regionalnom nivou.

UMPCG nastavlja da piše svoju priču, inspirišući i osnažujući mlade da preuzmu inicijativu, razviju svoje ideje i doprinesu ne samo ekonomskom razvoju Crne Gore, već i da postanu dio globalne preduzetničke zajednice.

“Najbolji način da predvidimo budućnost je da je stvorite” P. Drucker

Kontaktirajte Uniju

info@umpcg.me

unijamladihpreduzetnika@gmail.com

Omladinskih Brigada 16, 81000 Podgorica, Crna Gora

Društvene Mreže

logo

Designed by QQRIQ™

Built by Starko™