logo
new-article

Nova Inicijativa za podršku mladim preduzetnicima/cama u Danilovgradu

Danilovgrad, 12. jun 2024. - Preduzetnički klub opštine Danilovgrad, kao sastavni dio Unije mladih preduzetnika Crne Gore, predstavio je prvu inicijativu usmjerenu ka osnaživanju mladih preduzetnika i preduzetnica u opštini Danilovgrad.

Preduzetnički klub Danilovgrad, koji je sastavni dio Unije mladih preduzetnika Crne Gore, organizovao je juče u Velikoj sali Skupštine opštine Danilovgrad događaj na kojem je prezentovana inicijativa koju su mladi preduzetnici – članovi kluba, pripremili za lokalnu samoupravu. Zvaničan dio događaja se održao u prostorijama Opštine Danilovgrad, dok je networking dio upriličen na platou ispod gradskog mosta.

Na događaju su govorili – Uroš Bulatović, predsjednik Unije mladih preduzetnika, Vido Sjekloća, v.d. sekretara Sekretarijata za privredu i ekonomski razvoj i Danilo Vukobrat, koordinator Preduzetničkog kluba Danilovgrad.

Uroš Bulatović, predsjednik Unije mladih preduzetnika Crne Gore, je predstavio cilj osnivanja lokalnih preduzetničkih klubova i naveo da je do sada osnovano 9 lokalnih preduzetničkih klubova. Naveo je i da su potrebe mladih preduzetnika/ca u opštinama različite i da se inicijative nijesu ponavljale.

Vido Sjekloća, v.d. sekretara Sekretarijata za privredu i ekonomski razvoj, istakao je da Opština Danilovgrad ima sluha za mlade preduzetnike, te je ukazao na to da je Opština ove godine izdvojila određena sredstva kojim je pomogla razvoj ženskog preduzetništva, gdje su se prepoznale zanimljive i raznolike ideje – od glistenjaka, pa do kozmetičkih salona. Sekretar je ukazao na to da je Opština otvorena za svaki vid saradnje i da će koliko god bude u mogućnosti podržati mlade preduzetnike. Kroz nastavak saradnje i dalju razradu konkretizovaće se način podrške i naći model koji će odgovoriti na predloženu inicijativu.

Danilo Vukobrat, koordinator Preduzetničkog kluba Danilovgrad, istakao je, da je za  jačanja lokalne ekonomije i podsticanja održivog razvoja, neophodna je bolja promocija lokalnih biznisa kao ključnog elementa za postizanje ekonomskog rasta i prosperiteta zajednice. Prepoznajući bogatstvo i raznolikost lokalnih preduzetnika i biznisa, važno je uložiti dodatne napore u promociju njihovih aktivnosti i proizvoda, te povezivanje sa potrošačima u zemlji i inostranstvu.

Konkretni, predloženom Inicijativom mladi preduzetnici traže:

1.      Bolju promociju lokalnih biznisa koje vode mladi preduzetnici i preduzetnice (u starosnoj dobi od 18 do 35 godina), čime bi se podstakli potrošači da podrže lokalnu ekonomiju kupovinom proizvoda i usluga od mladih preduzetnika u opštini Danilovgrad, te će mladi preduzetnici postati konkurentniji na tržištu.

2.      Kreiranje online platforme koja će promovisati biznise mladih preduzetnika, pružajući informacije o njihovim proizvodima i uslugama.

3.      Organizaciju više događaja i programa koji promovišu lokalne biznise, kako bi se privukla veća pažnja lokalne zajednice i podržala prodaja proizvoda i usluga.

4.      Učešće Opštine u povezivanju lokalnih preduzetnika sa korisnicima njihovih usluga i proizvoda u zemlji i inostranstvu.

Osnivanje Preduzetničkih klubova je podržano kroz program „Podržani=Osnaženi“ (FSTP-For Support To emPowerment), koji realizuje Fond za aktivno građanstvo - fAKT, u partnerstvu sa Zakladom za razvoj lokalne zajednice „Slagalica“ iz Hrvatske, uz finansijsku podršku Evropske unije i kofinansiranje Ministarstva javne uprave.

“Najbolji način da predvidimo budućnost je da je stvorite” P. Drucker

Kontaktirajte Uniju

info@umpcg.me

unijamladihpreduzetnika@gmail.com

Omladinskih Brigada 16, 81000 Podgorica, Crna Gora

Društvene Mreže

logo

Designed by QQRIQ™

Built by Starko™